Jógatábor 2019

Idén is örömmel szervezzük, immár 33. alkalommal a nyári jógatábort, melyet a Nemzetközi Jóganapra emlékezve is szervezünk.

 

A tábor időpontja:

2019. június 22-től (szombat délutáni érkezéssel) június 28-ig (a tábor csütörtök este Jógaszilveszterrel zárul). Június 28-án, pénteken reggeli után táborzárás, alternatív lehetőségként egész napos közös kirándulás a közeli hegyekben.

 

A tábor témája: Jóga az életünkben

Géza szavaival: „A jóga mára már megszűnt a kis számú érdeklődő és gyakorló ügye lenni. Sok lehetőség kínálkozik arra, hogy életünk legtöbb területén alkalmazzuk. Az idő, amelyben élünk  gyors változásokat hoz, így szükséges és fontos a gyors alkalmazkodás is. A pszichoszomatikus betegségek száma növekszik, a jóga ennek kivédésében is hatékony segítséget nyújt. A gyakorlás edzi úgy a testet mint az elmét, és megnöveli az ellenálló képességet. A megfelelő megoldások megtalálása segít megőrizni az egészséget és a pozitivitást. Ha tudjuk hol változtassunk reakcióinkban, illetve az idő- és energia kezelésében, nagyobb a valószínűsége annak, hogy boldogabb életünk lehet. A kurzus ebben az irányban igyekszik segítséget nyújtani.”  

Azok számára javasolt, akik már elkezdték a jóga gyakorlását, és ezt szeretnék  intenzívebbé tenni. Mindebben nagy segítséget nyújtanak a tisztító eljárások (satkarmák), ászana, pránajáma, jóga meditáció, az esti multimédiás előadások, a pihentető élő zene, és a Szavita jóga programja.

A tábor ideje alatt a dohányzás, és az alkoholfogyasztás nem megengedett.

 

Helyszín:

Kassa Béla, illetve Košická Belá (Szlovákia), Hotel DAM.
Részletek a www.hoteldam.sk oldalon

A hely Kassától Északnyugatra az 547-es úton közelíthető meg.
A szobák 2 és 3 ágyasak, tusolóval és WC-vel ellátottak.

 

Program:

A nap 6.00 órakor Ivo által vezetett reggeli csendes meditációval, majd 7.00 órakor a bemelegítő gyakorlatokkal kezdődik, majd a reggeli után az előkészítő gyakorlatokkal folytatódik a program.
Délelőtt: testhelyzetek, légző gyakorlatok és meditáció várnak minket.
Külön élmény a Szavita jóga nap és a szavita zene. A lazításokat, meditációkat Ivo Sedlacek, ma már az egész világon ismert művész, jóga-zeneszerző és jógaoktató kíséri. Amikor Gézával együtt élő-zenét teremtenek, a felsőbb energiák könnyebben jutnak el hozzánk.
Az ebéd utáni szünet bő keretet nyújt sétához, vagy pihenéshez. Utána jóga nidra (irányított lazítás), majd megint ászanák, pránájáma és meditáció.
Vacsora után multimédiás előadás, utána Ivo és Géza zenei kísérete mellett mantra éneklés, majd alvás.
Az utolsó este színes és vidám pontja a "Szilveszter", amely programját mindnyájan alkotjuk mindnyájunknak.

A program kezdők számára is alkalmas!

Az étkezés vegetáriánus.

A szobákban egy személyes szállásigény esetén 40 euro felárat számol a hotel.

 

Oktatóink:

Dr. Timcsák Géza
Klobusnikné Hank Hedi
Semsey Zsuzsi
Zene: Sedlacek Ivo

 

Mindnyájan a Szlovákiai Jógaszövetség diplomás oktatói, számos továbbfejlesztő kurzus végzősei, nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek.

Géza és Ivo az Európai Jógaszövetségen belül és az Integrális Jóga Nemzetközi Szövetségének keretein belül is lektorok.

Hédi az emberi erőterek, energiák észlelésében, és kezelésében képződik hosszú évek óta.

Zsuzsi több Indiai mester kurzusait is elvégezte.

 

Részvételi díj:

Két részből tevődik össze:

1. Szállás+étkezés és szervezés: 205 Euro/fő  Ez az összeg a helyszínen fizetendő. Az étekezés CSAK vegetáriánus. Megszállni a hotelben és  bungalow-ban lehetséges. A jelentkezés sorrendjében tudjuk figyelembe venni az igényeket (ha betelnek a szobák a szálloda épületében, akkor a bungalowban tudunk szállást biztosítani).

 

2. Előleg díja (tréning díja) 15.000 Ft/fő (április 30-ig fizetendő).

 

Jelentkezés módja: Az jelentkezési lap (jellap) kitöltése, és visszaküldése a dvagvolgyi@gmail.com címre, illetve az előleg befizetése.
 

Jelentkezési határidő: 2019. április 30. Ez a dátum után, késői jelentkezési díjként + 15 Eurot számolunk fel a helyszíni fizetésnél.

Szálláshely bőven van, viszont a belső gyakorlótér nagysága miatt a tábor létszámát maximálni vagyunk kénytelenek, ezért a befizetés sorrendiséget jelent! A jelentkezéssel egyidejűleg az elhelyezési igényeiteket( kivel szeretnél egy szobába kerülni) az adatlapon jelezzétek.

Az előleget nem áll módunkban visszafizetni, ha nem valósul meg a részvétel.

Utazás:

Egyénileg, személygépkocsival (telekocsis rendszerrel igyekszünk segíteni, ha valaki nem tudja megszervezni).

 

Egyéb információk:

Június 22-én először vacsorát, június 28-án utoljára reggelit kapunk.

A biztosítást mindenki saját belátása szerint intézze.

Ruházatod legyen kényelmes, készülve a meleg, de hűvös (hegyvidéki időjárás) időszakra egyaránt. (Tréningek, pólók, fürdőruha, dzseki, stb., az utolsó este tiszta fehér színű öltözetben szoktunk ünnepelni - póló, nadrág, egyéb könnyed ruha.)
Felszerelésként javasolt bepakolni plusz takarót, a lazítások idején szükség lehet rá, ülőpárnát, a rovarok ellen egy gézkendőt az arcra, valamint napvédő kalapot, simlis sapkát, napolajat, naptejet.

A tábor ideje alatt az alkoholfogyasztás nem megengedett!

Kívánjuk, hogy hozzon a kurzus mindannyiunk életébe megújulást, fejlődést!

A táborba hozd magaddal a jó kedvedet, jó ötleteidet, és a kreativitásod!

Addig is kívánjuk, hogy a jógában örömödet leljed!

 

Az utóbbi több, mint negyedszázadban mindig egy gyönyörű csoport jött össze, hogy saját gyakorlásával magának és másoknak is segítsen egészségesebbnek, örömtelibbnek lenni valamint, hogy erősítse a szellemiségbe visszavágyó emberiség információ erőterét.

Mindenkit szeretettel várunk, aki intenzíven szeretne gyakorolni.

 

Az adatlapot innen is letöltheted: jellap

A szervező :

Vágvölgyi Dóra
Tel: +36-20-662-8872

dvagvolgyi@gmail.com