Jógatábor 2020

 

Idén is örömmel szervezzük, immár 34. alkalommal a nyári jógatábort.

A tábor időpontja:

2020. július 04-től (szombat délutáni érkezéssel) július 10-ig (a tábor csütörtök este Jógaszilveszterrel zárul). Július 10-én, pénteken reggeli után táborzárás, alternatív lehetőségként egész napos közös kirándulás a közeli hegyekben.

 

A tábor témája: Jóga az életünkben

Géza szavaival: „ A jóga már hosszabb ideje nem egy maroknyi lelkes gyakorló szenvedélye. Ellenkezőleg, egyre több ember keresi a jógában az erőt a modern élet növekvő intenzitásának a kezeléséhez. Mindnyájunkban rengeteg erő van elrejtve, amelyet csak akkor lehet használni, ha hozzáférhetővé tudjuk tenni. A jóga sok eljárást ismer ennek a megéléséhez, amelyek közül többet fogunk gyakorlni a nyári  kurzusunkon.  Maga a kurzus egyetemes hozzáállással segít az erők megismerésén – a szervezetünk fizikai, energetikai és lelki szinten történő dekontaminációján keresztül. Ugyanakkor ismerteti az eljárásokat arra, hogy mindez harmonikusan és állandósítható módon történjen. Ezzel sokszor segítjük a betegségektől való megszabadulást. Ugyanakkor növeljük az elménk működő kapacitását. A kurzuson megismerkedhetünk az említett eljárások elméletével és gyakorlatával úgy, hogy otthon is alkalmazhassuk ezeket."

 

Azok számára javasolt, akik már elkezdték a jóga gyakorlását, és ezt szeretnék  intenzívebbé tenni. Mindebben nagy segítséget nyújtanak a tisztító eljárások (satkarmák), ászana, pránajáma, jóga meditáció, az esti multimédiás előadások, a pihentető élő zene, és a Szavita jóga programja.

A tábor ideje alatt a dohányzás, és az alkoholfogyasztás nem megengedett.

 

Helyszín:

Kassa Béla, illetve Košická Belá (Szlovákia), Hotel DAM.
Részletek a www.hoteldam.sk oldalon

A hely Kassától Északnyugatra az 547-es úton közelíthető meg.
A szobák 2 és 3 ágyasak, tusolóval és WC-vel ellátottak.

 

Program:

A nap 6.00 órakor Ivo által vezetett reggeli csendes meditációval, majd 7.00 órakor a bemelegítő gyakorlatokkal kezdődik, majd a reggeli után az előkészítő gyakorlatokkal folytatódik a program.
Délelőtt: testhelyzetek, légző gyakorlatok és meditáció várnak minket.
Külön élmény a Szavita jóga nap és a szavita zene. A lazításokat, meditációkat Ivo Sedlacek, ma már az egész világon ismert művész, jóga-zeneszerző és jógaoktató, és fia Pavel Sedlacek kíséri. Amikor Gézával együtt hárman élő-zenét teremtenek, a felsőbb energiák könnyebben jutnak el hozzánk.
Az ebéd utáni szünet bő keretet nyújt sétához, vagy pihenéshez. Utána jóga nidra (irányított lazítás), majd megint ászanák, pránájáma és meditáció.
Vacsora után multimédiás előadás, utána Ivo és Géza zenei kísérete mellett mantra éneklés, majd alvás.
Az utolsó este színes és vidám pontja a "Szilveszter", amely programját mindnyájan alkotjuk mindnyájunknak.

A program kezdők számára is alkalmas!

Az étkezés vegetáriánus, vagy gluténmentes vegetáriánus.

A szobákban egy személyes szállásigény esetén 40 euro felárat számol a hotel, de erre csak a létszám függvényében van lehetőség.

 

Oktatóink:

Dr. Timcsák Géza
Klobusnikné Hank Hedi
Semsey Zsuzsi
Zene:

Ivo Sedlacek

Pavel Sedlacek

 

Mindnyájan a Szlovákiai Jógaszövetség diplomás oktatói, számos továbbfejlesztő kurzus végzősei, nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek.

Géza és Ivo az Európai Jógaszövetségen belül és az Integrális Jóga Nemzetközi Szövetségének keretein belül is lektorok.

Hédi az emberi erőterek, energiák észlelésében, és kezelésében képződik hosszú évek óta.

Zsuzsi több Indiai mester kurzusait is elvégezte.

 

Részvételi díj:

Két részből tevődik össze:

1. Szállás+étkezés és szervezés: 217 Euro/fő.  Ez az összeg a helyszínen fizetendő. Az étekezés vegetáriánus, vagy gluténmentes vegetáriánus. Megszállni a hotelben és  bungalow-ban lehetséges. A jelentkezés sorrendjében tudjuk figyelembe venni az igényeket (ha betelnek a szobák a szálloda épületében, akkor a bungalowban tudunk szállást biztosítani).

 

2. Előleg díja (tréning díja) 15.000 Ft/fő (június 30-ig fizetendő).

 

Jelentkezés módja: Az jelentkezési lap (jellap) kitöltése, és visszaküldése a dvagvolgyi@gmail.com címre, illetve az előleg befizetése.

Jelentkezési határidő: 2020. április 30. A jelenleg kialakult járványügyi helyzet bizonytalanságai miatt a jelentkezési határidő ki lett tolva június 30-ig

Szálláshely bőven van, viszont a belső gyakorlótér nagysága miatt a tábor létszámát maximálni vagyunk kénytelenek, ezért a befizetés egyben sorrendiséget jelent! A jelentkezéssel egyidejűleg az elhelyezési igényeiteket( kivel szeretnél egy szobába kerülni) az adatlapon jelezzétek.

Az előleget nem áll módunkban visszafizetni, ha nem valósul meg a részvétel.

Utazás:

Egyénileg, személygépkocsival (telekocsis rendszerrel igyekszünk segíteni, ha valaki nem tudja megszervezni).

 

Egyéb információk:

Július 04-én először vacsorát, július 10-én utoljára reggelit kapunk.

A biztosítást mindenki saját belátása szerint intézze.

Ruházatod legyen kényelmes, készülve a meleg, de hűvös (hegyvidéki időjárás) időszakra egyaránt. (Tréningek, pólók, fürdőruha, dzseki, stb., az utolsó este tiszta fehér színű öltözetben szoktunk ünnepelni - póló, nadrág, egyéb könnyed ruha.)
Felszerelésként javasolt bepakolni plusz takarót, a lazítások idején szükség lehet rá, ülőpárnát, a rovarok ellen egy gézkendőt az arcra, valamint napvédő kalapot, simlis sapkát, napolajat, naptejet.

A tábor ideje alatt az alkoholfogyasztás nem megengedett!

Kívánjuk, hogy hozzon a kurzus mindannyiunk életébe megújulást, fejlődést!

A táborba hozd magaddal a jó kedvedet, jó ötleteidet, és a kreativitásod!

Addig is kívánjuk, hogy a jógában örömödet leljed!

 

Az utóbbi több, mint negyedszázadban mindig egy gyönyörű csoport jött össze, hogy saját gyakorlásával magának és másoknak is segítsen egészségesebbnek, örömtelibbnek lenni valamint, hogy erősítse a szellemiségbe visszavágyó emberiség információ erőterét.

Mindenkit szeretettel várunk, aki intenzíven szeretne gyakorolni.

 

Az adatlapot innen is letöltheted: jellap

A szervező :

Vágvölgyi Dóra
Tel: +36-20-662-8872

dvagvolgyi@gmail.com