Jógatábor 2021

A tábor témája Géza szavaival:

"Sokan gondoltuk, hogy ez ez év könnyebb lesz mint a tavalyi, de hát – bármi is okozta ezt -  sok erőt igényel a sok szűkítés, megfélemlítés. Itt új életre kelt a jóga fontossága. Hogy lehet megtartani a szabadságunkat? A szabadság belül van, de csak akkor érezzük, ha elég erőnk van. Így az idei jóga azt szeretné elérni, hogy megkapjuk a kurzus alatt azt az erőt, amely megtartja az egész-ségünket.

Trauma - karma Jelenleg egyre inkább mutatkozik, hogy az emberek rengeteg fájdalmat, traumát gyűjtöttek magukba anélkül, hogy megtanulták volna a traumát felfedni és feldolgozni. A betegségek, aszociális reakciók, tapasztalathajhászsággal való traumalefedés, traumában való élés, mind csak rosszabítja a helyzetet, és az emberek nagy hányada boldogtalan. Ezért a nyári kurzusunkban tanulni fogjuk, hogyan lehet traumát felfedni és integrálni. Akkor a traumából fontos szövetséges lesz, amely növeli az antifragilitásunkat, javítja az életünket úgy bensőleg mint külsőleg. A jóga szavaival élve - a karmából fakadó trauma, valamint a bhája (félelem) megszúnik hatni - ártani, és ellenkezőleg segít harmonikusabban élni az életünket, valamint megélni az abháját ami a mi kontextusunkban azt jelenti, hogy bízunk az életben, bízunk az életünk valós céljában anélkül, hogy mindig aggódnánk, félnénk. Egyre igényesebb időkben élünk, így ez a képesség egyre fontosabb. Örülünk, hogy nemsokára látjuk egymást."

 

A tábor időpontja:

2021. július 03-tól (szombat délutáni érkezéssel) július 09-ig (a tábor csütörtök este Jógaszilveszterrel zárul). Július 09-én, pénteken reggeli után táborzárás, alternatív lehetőségként egész napos közös kirándulást tervezünk.

 

Azok számára javasolt, akik már elkezdték a jóga gyakorlását, és ezt szeretnék  intenzívebbé tenni. Mindebben nagy segítséget nyújtanak a tisztító eljárások (satkarmák), ászana, pránajáma, jóga meditáció, az esti multimédiás előadások, a pihentető élő zene, és a Szavita jóga programja.

A tábor ideje alatt a dohányzás, és az alkoholfogyasztás nem megengedett.

 

Helyszín:

Kassa Béla, illetve Košická Belá (Szlovákia), Hotel DAM.
Részletek a www.hoteldam.sk oldalon

A hely Kassától Északnyugatra az 547-es úton közelíthető meg.
A szobák 2 és 3 ágyasak, tusolóval és WC-vel ellátottak.

 

Program:

A nap 6.00 órakor Ivo által vezetett reggeli csendes meditációval, majd 7.00 órakor a bemelegítő gyakorlatokkal kezdődik, majd a reggeli után az előkészítő gyakorlatokkal folytatódik a program.
Délelőtt: testhelyzetek, légző gyakorlatok és meditáció várnak minket.
Külön élmény a Szavita jóga nap és a szavita zene. A lazításokat, meditációkat Ivo Sedlacek, ma már az egész világon ismert művész, jóga-zeneszerző és jógaoktató, és fia Pavel Sedlacek kíséri. Amikor Gézával együtt hárman élő-zenét teremtenek, a felsőbb energiák könnyebben jutnak el hozzánk.
Az ebéd utáni szünet bő keretet nyújt sétához, vagy pihenéshez. Utána jóga nidra (irányított lazítás), majd megint ászanák, pránájáma és meditáció.
Vacsora után multimédiás előadás, utána Ivo és Géza zenei kísérete mellett mantra éneklés, majd alvás.
Az utolsó este színes és vidám pontja a "Szilveszter", amely programját mindnyájan alkotjuk mindnyájunknak.

A program kezdők számára is alkalmas!

Az étkezés vegetáriánus, vagy gluténmentes vegetáriánus.

 

Oktatóink:

Dr. Timcsák Géza
Klobusnikné Hank Hedi
Semsey Zsuzsi

Zene:

Ivo Sedlacek

Pavel Sedlacek

 

Mindnyájan a Szlovákiai Jógaszövetség diplomás oktatói, számos továbbfejlesztő kurzus végzősei, nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek.

Géza és Ivo az Európai Jógaszövetségen belül és az Integrális Jóga Nemzetközi Szövetségének keretein belül is lektorok.

Hédi az emberi erőterek, energiák észlelésében, és kezelésében képződik hosszú évek óta.

Zsuzsi több Indiai mester kurzusait is elvégezte.

 

Részvételi díj:

Két részből tevődik össze:

1. Szállás+étkezés és szervezés:232 € (helyszínen fizetendő) Az egyszemélyes szoba felára 40 €.

2. Előleg díja: 15.000 Ft/fő (május 15-ig fizetendő).

 

Jelentkezés módja: Az jelentkezési lap (jellap) kitöltése, és visszaküldése a dvagvolgyi@gmail.com címre, illetve az előleg befizetése.

Jelentkezési határidő: 2021. május 15.

Az előleget nem áll módunkban visszafizetni, ha nem valósul meg a részvétel.

 

Utazás:

Egyénileg, személygépkocsival (telekocsis rendszerrel igyekszünk segíteni, ha valaki nem tudja megszervezni).

 

Egyéb információk:

Július 03-án először vacsorát, július 09-én utoljára reggelit kapunk.

A biztosítást mindenki saját belátása szerint intézze.

Ruházatod legyen kényelmes, készülve a meleg, de hűvös időjárásra egyaránt. (Tréningek, pólók, fürdőruha, dzseki, stb., az utolsó este tiszta fehér színű öltözetben szoktunk ünnepelni - póló, nadrág, egyéb könnyed ruha.)
Felszerelésként javasolt bepakolni plusz takarót, a lazítások idején szükség lehet rá, ülőpárnát, a rovarok ellen egy gézkendőt az arcra, valamint napvédő kalapot, simlis sapkát, napolajat, naptejet.

A tábor ideje alatt az alkoholfogyasztás nem megengedett!

Kívánjuk, hogy hozzon a kurzus mindannyiunk életébe megújulást, fejlődést!

A táborba hozd magaddal a jó kedvedet, jó ötleteidet, és a kreativitásod!

Addig is kívánjuk, hogy a jógában örömödet leljed!

 

Az utóbbi több, mint negyedszázadban mindig egy gyönyörű csoport jött össze, hogy saját gyakorlásával magának és másoknak is segítsen egészségesebbnek, örömtelibbnek lenni valamint, hogy erősítse a szellemiségbe visszavágyó emberiség információ erőterét.

Mindenkit szeretettel várunk, aki intenzíven szeretne gyakorolni.

Bármi kérdésed van, a lenti e-mailcímen kereshetsz.

 

Az adatlapot innen is letöltheted: jellap

A szervező :

Vágvölgyi Dóra
Tel: +36-20-662-8872

dvagvolgyi@gmail.com