Jógatábor 2022

A 2022 év jóga kurzusa megint egy igényes év után vár minket. Ebben az évben a kurzus egy kicsit rövidebb is lesz (2022. július 3-8), mivel a Dam Hotel a hétvégeken esküvőket kell szervezzen, hogy túléljen, és így nekünk is helyet tudjon adni.

A témánk - "Jóga és a teljes élet", Weöres Sándor "A teljesség felé" művéből veszi az ihletet. Ha felfedezzük e belső kincseinket, amelyeket mindig magunkban hordunk, akkor a külső dolgok majdhogy lényegtelenné lesznek olyan értelemben, hogy megtartjuk erőnket, örömünket a külső nehézséget esetében is, és nemcsak magunknak segítünk így, de mások támasza is tudunk lenni.

A jóga életcélja a Valóság megismerése és ugyanakkor a boldogsággal teli élet. A kurzus tehát a legegyszerűbb gyakorlatokon keresztül a belső boldogság feltárását is céljává teszi.

 
A tábor időpontja:
 

2022. július 03-tól (vasárnapi érkezéssel - 10.00-13.30-ig; 14.00 ebéd) július 08-ig (a tábor csütörtök este Jógaszilveszterrel zárul). Július 08-án, pénteken reggeli után táborzárás, alternatív lehetőségként egész napos közös kirándulást tervezünk.

A programon kezdők is részt vehetnek, igaz leginkább azok számára javasolt, akik már elkezdték a jóga gyakorlását, és ezt szeretnék  intenzívebbé tenni. Mindebben nagy segítséget nyújtanak a tisztító eljárások (satkarmák), ászana, pránajáma, jóga meditáció, az esti multimédiás előadások, a pihentető élő zene, és a Szavita jóga programja.

A tábor ideje alatt a dohányzás, drog és az alkoholfogyasztás nem megengedett.

 

Helyszín:

Kassa Béla, illetve Košická Belá (Szlovákia), Hotel DAM.
Részletek a www.hoteldam.sk oldalon

A hely Kassától Északnyugatra az 547-es úton közelíthető meg.
A szobák 2 és 3 ágyasak, tusolóval és WC-vel ellátottak.

Program:

A nap 6.00 órakor Ivo által vezetett reggeli csendes meditációval, majd 7.00 órakor a reggeli bemelegítő gyakorlatokkal kezdődik, majd a satkarmákkal. A reggeli után az előkészítő gyakorlatokkal folytatódik a program.

Délelőtt: testhelyzetek, légző gyakorlatok és meditáció várnak minket.

Délután: az ebéd utáni szünet bő keretet nyújt sétához, vagy pihenéshez. Utána jóga nidra (irányított lazítás), majd megint ászanák, pránájáma és meditáció.

Vacsora után Géza és Ivo zenei kísérete mellett mantra éneklés, azután multimédiás előadás, majd alvás.

Külön élmény a Szavita jóga nap és a szavita zene. A lazításokat, meditációkat Ivo Sedlacek, ma már az egész világon ismert művész, jóga-zeneszerző és jógaoktató, és fia Pavel Sedlacek kíséri. Amikor Gézával együtt hárman élő zenét teremtenek, a felsőbb energiák könnyebben jutnak el hozzánk.

Az utolsó este remek meditációs "Szilveszter" amely segít integrálni a kurzuson megélt tapasztalatokat.

Az étkezés vegetáriánus, vagy gluténmentes vegetáriánus (ez feláras).

Oktatóink:

Dr. Timcsák Géza
(Klobusnikné Hank Hedi)
Semsey Zsuzsi

Segédoktató:

Svitakné Timcsák Karin

Zene:

Ivo Sedlacek

Pavel Sedlacek

Mindnyájan a Szlovákiai Jógaszövetség diplomás oktatói, számos továbbfejlesztő kurzus végzősei, nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek.

Géza és Ivo az Európai Jógaszövetségen belül és az Integrális Jóga Nemzetközi Szövetségének keretein belül is lektorok.

Hédi az emberi erőterek, energiák észlelésében, és kezelésében képződik hosszú évek óta.

Zsuzsi több Indiai mester kurzusait is elvégezte.

Részvételi díj:

Két részből tevődik össze:

1. Szállás+étkezés és szervezés:242 € (helyszínen fizetendő). Április 30 utáni jelentkezés esetén az összeg 257 €. Az egyszemélyes szoba felára 40 € és csak a szabad helyek függvényében vehető igénybe.

2. Előleg díja: 15.000 Ft/fő (április 30-ig fizetendő), illetve késői jelentkezés esetén 20.000 Ft

 

Jelentkezés módja: Az jelentkezési lap (jellap doc, vagy pdf-ben kitöltése, és visszaküldése a  dvagvolgyi@gmail.com  címre, illetve az előleg befizetése.

Jelentkezési határidő: 2022. április 30. 

Az előleget nem áll módunkban visszafizetni, ha nem valósul meg a részvétel!

Utazás:

Egyénileg, személygépkocsival (telekocsis rendszerrel igyekszünk segíteni, ha valaki nem tudja megszervezni).

Egyéb információk:

Július 03-án először ebédet, július 08-án utoljára reggelit kapunk.

A biztosítást mindenki saját belátása szerint intézze.

Ruházatod legyen kényelmes, készülve a meleg, de hűvös időjárásra egyaránt. (Tréningek, pólók, fürdőruha, dzseki, stb., az utolsó este tiszta fehér színű öltözetben szoktunk ünnepelni - nadrág, egyéb könnyed ruha.)
Felszerelésként javasolt bepakolni plusz takarót (a lazításoknál szükség lehet rá), polifoamot, ülőpárnát, a rovarok, kullancsok ellen spray-t, egy gézkendőt az arcra, valamint napvédő kalapot, simlis sapkát, napolajat, naptejet.

Kívánjuk, hogy hozzon a kurzus mindannyiunk életébe megújulást, fejlődést!

A táborba hozd magaddal a jó kedvedet, jó ötleteidet, és a kreativitásod!

Addig is kívánjuk, hogy a jógában örömödet leljed!

Az utóbbi több, mint negyedszázadban mindig egy gyönyörű csoport jött össze, hogy saját gyakorlásával magának és másoknak is segítsen egészségesebbnek, örömtelibbnek lenni valamint, hogy erősítse a szellemiségbe visszavágyó emberiség információ erőterét.

Mindenkit szeretettel várunk, aki intenzíven szeretne gyakorolni.

Bármi kérdésed van, a lenti e-mailcímen kereshetsz.

Az adatlapot innen is letöltheted: jellap doc, vagy pdf

A szervező :

Vágvölgyi Dóra
Tel: +36-20-662-8872

dvagvolgyi@gmail.com