A nyári jógatábor 2023. július 02-07. közt kerül megrendezésre

Az idei témánk - "Jóga és az élet felsőfokon"

Géza szavaival:

"Amikor az élet egyre több kihívást hoz elénk, akkor szükséges az erő és az antifragilitás, tehát a képesség arra, hogy a gyorsan változó körülményekhez alkalmazkodni tudjunk és megoldásokat tudjunk megvalósítani. Ehhez viszont jól kell ismernünk magunkat, valamint a rejtett erőnket, amely el tud vezetni a teljesség felé is.

De hogyan ismerjük meg magunkat? Gnóthi seauton mondja a görög tanács, de mivel egy jósda bejáratánál volt ez a felirat, így ott az ajánlott recept az a jósnők tanácsára hagyatkoztatott. Viszont a jóga azt ajánlja, hogy ismerjük meg a személyiségünket, az ahamkárát, hogy aztán e mögé tudjunk jutni, és az aham - a lét Forrását ismerjük meg.

De hogyan jussunk ide? A recept egyszerű, de igen igényes, mivel az elme információ fátyla (mája) ezt nem engedi könnyen. Amíg a csakra, tála és a kósa rendszerünk nem működik kielégítően, nem tudunk elnyugodni egy mélyebb meditációban. És amíg az elme nincs a niruddha „állapotban”, addig a Megismerés elérhetetlennek látszik. Ezért a gyakorlataink érintik mindazt, ami a rendszerünkben javítandó, és lehetővé teszi, hogy megközelítsük a Megismerést, amely bennünk rejlik, de nem fedi fel magát, amíg meg nem értjük az élet értelmét, célját és így a dharmánkat. A dharma alatt itt azt a célt értjük, amiért lehetőséget kaptunk eme életre, és hogy ezt az „elvárást” mennyire tudjuk valóra váltani.

De mire is jó a jóga Megismerése? Kell-e ez nekünk? Valójában még ha nem is érjük el a Megismerést, akkor is nagyobb megértéssel észleljük a külső és belső életünk tekervényeit. Rájövünk, hogy minden, ami az életben találkozik velünk ránk van szabva. Ha megértjük, tanulunk, akkor az életünk kivirágzik és a szantósa eláraszt minket. Sőt, a nehézségek is értelmet kapnak, és nyílnak a megoldások kapui is. Testi, lelki egészségben. Ez az élet felsőfokon.

Ez az, amit a kurzuson kapunk.

A gyakorlatok, amelyeket tanulni fogunk ez évre voltak kiválasztva, és világszerte csak itt tanulhatók. A tanáraink nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek.

Mi az tehát, amit tanulunk: az energiapályák jógája, a tattwa csakrák fölötti csakrák és binduk jógája, a tála csakrák dekontaminációja. Mindez satkarmák, előkészítő gyakorlatok, ászanák, pranajama, jóga nidra és meditácókon keresztül. Továbbá a granthi+ szádhana, csakra és tála légzés, csakra és tattwa szublimáció, valamint a szavita jóga eszköztára. A szavita élő zene utánozhatatlan hatása növeli a gyakorlatok hatásfokát."

A tábor időpontja:
 

2023. július 02-től (vasárnapi érkezéssel - 10.00-13.30-ig;(14.00 ebéd) - a program csütörtök este Jógaszilveszterrel zárul. Július 07-én, pénteken reggeli után táborzárás, alternatív lehetőségként egész napos közös kirándulást tervezünk.

A programon kezdők is részt vehetnek, igaz leginkább azok számára javasolt, akik már elkezdték a jóga gyakorlását, és ezt szeretnék  intenzívebbé tenni. Mindebben nagy segítséget nyújtanak a tisztító eljárások (satkarmák), ászana, pránajáma, jóga meditáció, az esti multimédiás előadások, a pihentető élő zene, és a Szavita jóga programja.

A tábor ideje alatt a dohányzás, drog és az alkoholfogyasztás nem megengedett.

Helyszín:

Kassa Béla, illetve Košická Belá (Szlovákia), Hotel DAM.
Részletek a www.hoteldam.sk oldalon

A hely Kassától Északnyugatra az 547-es úton közelíthető meg.
A szobák 2 és 3 ágyasak, tusolóval és WC-vel ellátottak.

Program:

A nap 6.00 órakor Ivo által vezetett reggeli csendes meditációval, majd 7.00 órakor a reggeli bemelegítő gyakorlatokkal kezdődik, majd a satkarmákkal. A reggeli után az előkészítő gyakorlatokkal folytatódik a program.

Délelőtt: testhelyzetek, légző gyakorlatok és meditáció várnak minket.

Délután: az ebéd utáni szünet bő keretet nyújt sétához, vagy pihenéshez. Utána jóga nidra (irányított lazítás), majd megint ászanák, pránájáma és meditáció.

Vacsora után Géza és Ivo zenei kísérete mellett mantra éneklés, azután multimédiás előadás, majd alvás.

Külön élmény a Szavita jóga nap és a szavita zene. A lazításokat, meditációkat Ivo Sedlacek, ma már az egész világon ismert művész, jóga-zeneszerző és jógaoktató, és fia Pavel Sedlacek kíséri. Amikor Gézával együtt hárman élő zenét teremtenek, a felsőbb energiák könnyebben jutnak el hozzánk.

Az utolsó este remek meditációs "Szilveszter" amely segít integrálni a kurzuson megélt tapasztalatokat.

Az étkezés vegetáriánus, vagy gluténmentes vegetáriánus (ez feláras).

Oktatóink:

Dr. Timcsák Géza
(Klobusnikné Hank Hedi)
Semsey Zsuzsi

Segédoktató:

Svitakné Timcsák Karin

Zene:

Ivo Sedlacek

Pavel Sedlacek

Mindnyájan a Szlovákiai Jógaszövetség diplomás oktatói, számos továbbfejlesztő kurzus végzősei, nemzetközi tapasztalattal is rendelkeznek.

Géza és Ivo az Európai Jógaszövetségen belül és az Integrális Jóga Nemzetközi Szövetségének keretein belül is lektorok.

Hédi az emberi erőterek, energiák észlelésében, és kezelésében képződik hosszú évek óta.

Zsuzsi több Indiai mester kurzusait is elvégezte.

Részvételi díj:

Két részből tevődik össze:

1. Szállás+étkezés és szervezés:265 € (helyszínen fizetendő). Április 30 utáni jelentkezés esetén az összeg 290 €. Az egyszemélyes szoba felára 40 € és csak a szabad helyek függvényében vehető igénybe.

2. Előleg díja: 20.000 Ft/fő (április 30-ig fizetendő), illetve késői jelentkezés esetén 25.000 Ft

 

Jelentkezés módja: Az jelentkezési lap (jellap23.doc) kitöltése, és visszaküldése a dvagvolgyi@gmail.com címre, illetve az előleg befizetése.

Jelentkezési határidő: 2023. április 30. 

Az előleget nem áll módunkban visszafizetni, ha nem valósul meg a részvétel!

Utazás:

Egyénileg, személygépkocsival (telekocsis rendszerrel igyekszünk segíteni, ha valaki nem tudja megszervezni).

Egyéb információk:

Július 02-án először ebédet, július 07-én utoljára reggelit kapunk.

A biztosítást mindenki saját belátása szerint intézze.

Ruházatod legyen kényelmes, készülve a meleg, de hűvös időjárásra egyaránt. (Tréningek, pólók, fürdőruha, dzseki, stb., az utolsó este tiszta fehér színű öltözetben szoktunk ünnepelni - nadrág, egyéb könnyed ruha.)
Felszerelésként javasolt bepakolni plusz takarót (a lazításoknál szükség lehet rá), polifoamot, ülőpárnát, a rovarok, kullancsok ellen spray-t, egy gézkendőt az arcra, valamint napvédő kalapot, simlis sapkát, napolajat, naptejet.

Kívánjuk, hogy hozzon a kurzus mindannyiunk életébe megújulást, fejlődést!

A táborba hozd magaddal a jó kedvedet, jó ötleteidet, és a kreativitásod!

Addig is kívánjuk, hogy a jógában örömödet leljed!

Az utóbbi több, mint negyedszázadban mindig egy gyönyörű csoport jött össze, hogy saját gyakorlásával magának és másoknak is segítsen egészségesebbnek, örömtelibbnek lenni valamint, hogy erősítse a szellemiségbe visszavágyó emberiség információ erőterét.

Mindenkit szeretettel várunk, aki intenzíven szeretne gyakorolni.

Bármi kérdésed van, a lenti e-mailcímen kereshetsz.

Az adatlapot innen is letöltheted: jellap23.doc

A szervező :

Vágvölgyi Dóra
Tel: +36-20-662-8872

dvagvolgyi@gmail.com