Érdeklődni:  dvagvolgyi@gmail.com 

 

A tattva, kósa, csakra suddhi 2024. május 04-05. - létszám betelt

 

Ez az intenzív hétvégi program arra invitál, hogy két napon keresztül mély és tiszta elméleti és tapasztalati tudást szerezz a csakrákról, kósákról, tattvákról. Amennyiben komolyan érdeklődő gyakorló, esetleg jógaoktató vagy, és beépíted az itt tanultakat a mindennapi szádhanádba, úgy azok segíthetnek a jóga egyre mélyebb összefüggéseit is meglátnod.

 

A program során megismerhetik a résztvevők a tattvák, kósák és csakrák működésének energetikai, érzelmi, mentális és lelki hatását, valamint ezeknek a feljavulását a tisztítási folyamatok révén.  A csakráknak az emberben való megnyilvánulása ott kezdődött, amikor a személyiséget megnyilvánító személyes tudatból - az ahamkárából - kivált az ákása, ebből a visuddha csakra, majd hasonlóan a többi tattva és csakra. Közben alakultak a kósák – így a test is. Ezeket a folyamatokat is megélheted a tréningben.

A gyakorlatok magába foglalják az ászanákat, pranajámát, valamint meditációkat csakúgy mint a hazánkban kevéssé ismert, ám erőteljes bhúta suddhi és csakra suddhi típusú gyakorlatokat is.

A hétvége továbbképzést jelent mindazoknak is, akik a Magyarországi Szlovák jógaszövetség oktatói kurzusain vettek részt az 2000-2015 években. Tehát a minősítés érvényességének a meghosszabbítására is alkalmas.

A program időpontja: május 04-05, helyszíne: Budapest, Zugló, díja: 35.000 Ft. Lehetőség lesz online (zoom) is részt venni rajta. A további részleteket a jelentkezőknek tudom majd küldeni.

Érdeklődni: dvagvolgyi@gmail.com

 

Zinal - Az Európai jóga únió 51. nemzetközi jógakongresszusa 2024. augusztus 18-23 (Congress in Zinal – European Union of Yoga (europeanyoga.org))

.

Szavita jóga 2025 ősz

Részletek
 

 

 
 

Zinal - Nemzetközi jógakongresszus 2023. augusztus 20-25.

Letölthető programfüzet ide kattintva

 

Nyári jógatábor 2023. július 02-07.

Jelentkezés: dvagvolgyi@gmail.com
 
Jelentkezési lap: jellap23.doc
 
 

Jóga és az élet felsőfokon

Amikor az élet egyre több kihívást hoz elénk, akkor szükséges az erő és az antifragilitás, tehát a képesség arra, hogy a gyorsan változó körülményekhez alkalmazkodni tudjunk és megoldásokat tudjunk megvalósítani. Ehhez viszont jól kell ismernünk magunkat, valamint a rejtett erőnket, amely el tud vezetni a teljesség felé is.

De hogyan ismerjük meg magunkat? Gnóthi seauton mondja a görög tanács, de mivel egy jósda bejáratánál volt ez a felirat, így ott az ajánlott recept az a jósnők tanácsára hagyatkoztatott. Viszont a jóga azt ajánlja, hogy ismerjük meg a személyiségünket, az ahamkárát, hogy aztán e mögé tudjunk jutni, és az aham - a lét Forrását ismerjük meg.

De hogyan jussunk ide? A recept egyszerű, de igen igényes, mivel az elme információ fátyla (mája) ezt nem engedi könnyen. Amíg a csakra, tála és a kósa rendszerünk nem működik kielégítően, nem tudunk elnyugodni egy mélyebb meditációban. És amíg az elme nincs a niruddha „állapotban”, addig a Megismerés elérhetetlennek látszik. Ezért a gyakorlataink érintik mindazt, ami a rendszerünkben javítandó, és lehetővé teszi, hogy megközelítsük a Megismerést, amely bennünk rejlik, de nem fedi fel magát, amíg meg nem értjük az élet értelmét, célját és így a dharmánkat. A dharma alatt itt azt a célt értjük, amiért lehetőséget kaptunk eme életre, és hogy ezt az „elvárást” mennyire tudjuk valóra váltani.

De mire is jó a jóga Megismerése? Kell-e ez nekünk? Valójában még ha nem is érjük el a Megismerést, akkor is nagyobb megértéssel észleljük a külső és belső életünk tekervényeit. Rájövünk, hogy minden, ami az életben találkozik velünk ránk van szabva. Ha megértjük, tanulunk, akkor az életünk kivirágzik és a szantósa eláraszt minket. Sőt, a nehézségek is értelmet kapnak, és nyílnak a megoldások kapui is. Testi, lelki egészségben. Ez az élet felsőfokon.

Ez az, amit a kurzuson kapunk.

A gyakorlatok, amelyeket tanulni fogunk ez évre voltak kiválasztva, és világszerte csak itt tanulhatók. A tanáraink nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek.

Mi az tehát, amit tanulunk: az energiapályák jógája, a tattwa csakrák fölötti csakrák és binduk jógája, a tála csakrák dekontaminációja. Mindez satkarmák, előkészítő gyakorlatok, ászanák, pranajama, jóga nidra és meditácókon keresztül. Továbbá a granthi+ szádhana, csakra és tála légzés, csakra és tattwa szublimáció, valamint a szavita jóga eszköztára. A szavita élő zene utánozhatatlan hatása növeli a gyakorlatok hatásfokát. 

 
 

Ramana Maharsi és az Atma Vichara 2023.03.11-12. A Himalája Jóga szervezésében, Géza kurzusa

 

Újra Szavita jóga Magyaroszágon - 2022. december 16-17-18.

 

nagy örömmel értesítünk, hogy sok év után újra Szavita jóga hétvégi kurzus lesz Magyarországon, Dr. Timcsák Géza, Ivo Sedlacek és Pavel Sedlacek vezetésével.

 

Géza szavaival: A szavita jóga a klasszikus jóga ötvözete élő, inspirált zenével. A szavita jóga gyakorlatai azonosak a klasszikus jóga gyakorlataival, viszont  sok gyakorlatnál az élő zene jelentősen segíti a mélyebb megtapasztalást. Így a csakra légzés, a tattva suddhi, granthi szádhana, klasszikus mantra recitáció és sok egyéb gyakorlat zenei alátámasztása a tapasztalatoknak egy sokkal nagyobb mélységet ad. A gyakorlások részét képezik az ászanák, pranajama, zenés lazítás is. Az elméleti rész előadásokban van ismertetve. Ezt  a típusú jógát, amely régen Mahaswi Tathata inspirációján keresztül született, csak a szavita jóga oktatói nyújtják világszerte.

A lektorokról többet a www.timcak.saj.sk valamint a www.savitayoga.com és a https://savita.saj.sk/  oldalakon lehet találni.

  

 

A kurzus időpontja: 2022. december 16-18.

16-án este 19 h kezdettel, egy közel 1.5 órás élőzenei koncert lesz, mely önállóan is látogatható, de egyben a kurzusra való ráhangolódást is segíti.

Maga a Szavita jóga program december 17-én 10-17 óra közt, és 18-án 9.30 -16.30. óra közt kerül megrendezésre. 

 

 

A kurzus díja: 50.000 Ft melyből jelentkezéskor 20.000 Ft előleget kérünk átutalni.

 

A jelentkezési határidő: 2022. november 30.

 

 

A koncerten való részvétel lehetőségét a kurzus díja magában foglalja, de amennyiben valaki csak a pénteki rendezvényen szeretne részt venni, úgy annak díja külön 15.000 Ft, melyet egyösszegben előre utalással kérünk rendezni. 

 

A jelentkezés feltétele: a jelentkezési lap kitöltése , és visszaküldése a dvagvolgyi@gmail.com e-mail címre, illetve eztán az előleg befizetése.

Amennyiben meghiúsul a részvételed, az előleged csak abban az esetben tudjuk visszautalni, ha tudsz magad helyett egy résztvevőt invitálni a programra.

 

Helyszíne: Budapest X. kerület

 

Bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésre. Részletes tájékoztatást a programról a jelentkezők részére fogunk küldeni. 

Kérjük a részvételi szándékot mielőbb jelezd vissza. Köszönjük!

Szeretettel várjuk a találkozást!

Géza, Ivo, Pavel - lektorok

Dóri - szervező

 

 

 

Tattva suddhi hétvége 2022. szeptember 24-25. Budapest

Jelentkezés: himalajaijoga.hu/programok/tattva-suddhi-hetvege/

 
A 2022-es tattva suddhi hétvég programja (elmélet és gyakorlat)
Timcsák M. Géza (www.timcak.saj.sk)
 

A jóga elénk tárja a világegyetem és magunk lényegének a megismerési lehetőségét. A tattvák a számkhja és jóga filozófia világmodell egyik alapköve. Amint látni fogjuk, az emberi személyiség is a tattvák „lefokozott” energiái által nyilvánul meg. A számkhja és a daksina tantra filozófiai modell 21.-25. ill. 34 tattvája az, ami a testet is építi.

 

A tattva suddhit a Mahanirvána tantra írja le először. A tattvák modelljének a teljesebb alakja azt is megismerhetővé teszi, hogy hol kezdődik a „baj” – tehát mikor áll be a „tudat-lefokozás”, amely az „ezt” és az „azt”, illetve az egyéni ént és „azt”, tehát minden mást külön egységként észleli. A Pancsikáranam nevű mű megmutatja, hogy mi a kvintuplikáció – tehát hogy vannak egymásba ágyazva a tattvák, és itt is megtaláljuk a tanácsot, hogy vissza kell meríteni a kvintuplikált tattvákat az Abszolútba. Vay Adelma által kommunikált művek arról is írnak, hol kezdte pályafutását az emberiség és hol vagyunk most, tehát hova is kellene eljutnunk pl. a jóga segítségével.

 

Hasonlót ír a Visnu purána is. A. Avalon mély művei a tantrikus filozófia területéről sok elméleti és gyakorlati pontosítást tolmácsol felénk. A tattvák és a „sűrübb” egyetemes folyamat-erők alakítják az ahamkára szerkezetét, míg a személyes történelmünk szolgáltatja az adatokat.

 

╠ Itt van az első tattva suddhi (TS) gyakorlat helye – hogy lehet ráérezni a tattvákra?

 

╞ Kezdjük a karmendriákkal, majd dzsnyánendriákkal, mahabhútákkal, tanmátrákkal. Még nem tudod teljesen mi ez? Meg lesz magyarázva. Nem nehéz.

 

╞ Folytatjuk a manasz, buddhi és az ahamkárával. Még nem tudod biztosan mi ez? Meg lesz magyarázva. Ez se nehéz.

 

Ez a tattva suddhi előkészítésének az első foka. A többi fokot a további lépésekben fogjuk megismerni, tapasztalni. ╠ A további TS gyakorlatok mutatják az utat a tattva suddhi teljes megéléséhez. A hétvég tehát az ember összes „szerkezeti” és funkcionális” aspektusát átveszi úgy, hogy a jóga gyakorlásnál egy helyes perspektívából induljunk ki, és hogy ahogy észleljük, hogy valami a rendszerünkbe került, aminek ott nem lenne helye, tudjuk alkalmazni a tattva suddhit. A tattva suddhi magába foglalja a felső segítség, valamint a saját magunk igyekezetének az elemeit.

 

A hétvégen az ászanáknak csak segéd szerepe lesz, hogy keringésben tartsák az energiáinkat. A pranajama is segédeszközként jelenik meg, amikor előkészítjük a test elemeit, hogy hajlandók legyenek hozzáférhetővé tenni a szerkezeti tattvákat a tattva suddhi folyamat számára. Az eredménye a hétvégnek az az, hogy jobban megértjük, mikor kontaminált a tattvikus szerkezetünk, és megtanuljuk, hogyan korrigálni ezt a legintenzívebb és talán a leghatásosabb módon.

 

Ez a teljes élet egyik fontos titka. A végső pont a szamádhi, ami a tökéletes TS eredménye. Ez persze a rendszeres gyakorlás függvénye is. A megismerés öröm. E hétvég sok örömöt, sőt ánandát is tud hozni. Külön öröm számomra, hogy ezt a hétvéget együtt tudjuk az intenzív tattva suddhinak szentelni, mivel Magyarországon ez a program először lesz gyakorolva.

 

Gyakorlatok: rávezető gyakorlatok, ászana, relaxáció, pranajama, mantra, vizualizáció, meditáció, és rávezető előadások. Néhány gyakorlatot zene kíséri. Jó hozni dandát (danda néti) és málát, ülőpárnát, valamint polifoamot és könnyű takarót.

 

Az élő zenével kisért lényegi tattva suddhit, a szavita jóga hétvégeken lehet megismerni. Ezen legjobb a mi hétvégünk után venni részt (ami decemberben lesz Magyarországon).

 

 

2022. évi Nyári Jógatábor

 

"Jóga és a teljes élet" Weöres Sándor A teljesség felé művéből veszi az ihletet. Ha felfedezzük e belső kincseinket, amelyeket mindig magunkban hordunk, akkor a külső dolgok majdhogy lényegtelenné lesznek olyan értelemben, hogy megtartjuk erőnket, örömünket a külső nehézségek esetében is, és nemcsak magunknak segítünk így, de mások támasza is tudunk lenni. A jóga életcélja a Valóság megismerése és ugyanakkor a boldogsággal telitett élet. A kurzus tehát a legegyszerűbb gyakorlatokon keresztül a belső boldogság feltárását is céljává teszi.

 

Gyönyörű korban élünk

 

Dobjuk el a félelmeinket, gyönyörű korban élünk,
a társadalmi tolerancia csúcsán vagyunk,
amiért párszáz évvel ezelőtt megköveztek volna, karóba húztak volna, vízbe fullasztottak volna, elégettek volna,
ma a tolerancia és a politikai korrektség nevében mosolyognak rajta.
A gender skálán akarunk mozogni? Semmi baj.
Nem akarunk családot alapítani? Semmi baj.
Az államelnöknek se kell már feleség, vagy férj, elég a partner, vagy senki.
Szeretnénk több partnert egyszerre? Semmi baj. Itt van a poliamorozus életforma.
Szeretnénk feleséget, férjet, partnert váltani?
Semmi baj, a társadalom megszokta.
Mint államigazgató, felajánlhatjuk a népet egészségügyi kísérletre.
Sebaj, a nép tolerálja.
Aki nem, azt a médiák kiközösítik az elfogadható személyek sorából.
Felelősségre vonás? Jó kérdés.
A rabok lázadnak, mert hiányzik a luxus. A gyilkosok ismét gyilkolni akarnak.
Sebaj. A társadalom toleráns. „Adjunk egy lehetőséget nekik”.
Gyönyörű időben élünk, csak tudnánk ezt az óriási toleranciát helyesen használni.
Mivel ez nem így van, jön a dharma kiegyenlítő ereje.
Felerősödik a fundamentalizmus, és ismét jönnek a büntetések.
De kár, hogy emberiségünk nem látszik megérteni, hogy kell élni a szabadsággal.
Dobjuk el a félelmeinket.
Ha valamit, amire belül is ingert érzünk, meg akarunk valósítani, itt a felhatalmazás.
Alkotó gondolatunk van, de nincs pénzünk?
Itt a crow-funding  és a startup mechanizmus;
amit csak toleráns társadalomban tudunk megvalósítani, most valósítsuk meg.
Még van egy kis idő,  vágjunk neki.
A változások idejét éljük.
A jónak is megvan a felső támogatottsága.
Gyönyörű korszakban élünk, és ezt találjuk meg az életünkben is.
Valósítsuk meg az élet legambíciózusabb projektjét.
Találjunk rá Önvalónkra tudatosan.
Minden el van készítve.
Csak haladni kell, és felső „crow-funding”-tól  projektünk támogatását kérni.
Haladjunk sietség nélkül, de állhatatosan.
Érezzünk rá minden pillanatban mi az út, mi a dharma.
Ne keretekhez igazodjunk, mert azok halottak.
Kutassunk önön bensőnkben, mi az akadály, a granthi, és mála.
Találjuk meg minden belső kapu kulcsát nyugodt igyekezettel.
Minden el van készítve, csak haladni kell.
A világ bármely részét vizsgálhatjuk, kutathatjuk, de ne feledjük, minden amit kitalálunk és a világban megvalósítunk, ellenünk is fordítható.
Így, amikor ezt felismerjük, és e toleráns közegben vágyunkat megvalósítottuk,
vonuljunk félre a még másfelé tartó emberek útjából.
És élvezzük az utat.
Élvezzük ahogy a magas és nem mérhető tér- és időmentes létek és Lét támogatnak minket.
Hogy nem mindig sikerül nyugalomban lenni?
Előjönnek a vászanáink, a málák és egyéb örökségei a múltnak?
Figyeljük a légzést egyhegyűen.
Figyeljük a gondolatáramlást érdeklődés nélkül.
Majd vonjuk meg az erőnket a figyeléstől.
Olvadjunk. Olvadjunk!
Lazuljunk el minden észlelhetőtől.
Engedjük, hogy a teljes  tattva suddhi megtörténhessen.
Lehet, hogy vissza kell jönni, lehet, hogy nem.
Ez nem a mi dolgunk; hagyjuk áramlani mindazt ami ha kell, tetté válik.
Gyönyörű korszakban élünk, a tolerancia a maximumon van.
Ne várjuk  meg, míg az ellenáram elér minket.
Most van az alkalom a megvalósítására az emberi lét értelmének.
Nem sietni kell, úgy haladjunk, hogy a célba érjünk.
Az út készen van.
A szerencsés az, aki tudatosítja, hogy azon jár.
És hálás, hogy várta őt, mert végtelen a szeretet ami mögötte van.
A kilátás gyönyörű, kilenc magas hegyen keresztül vezet az út.

Géza

 

A tábor részletei külön menüpontban:

 

 

**************************************************************************************************************************************************************************************

 

Sajnos a jelenlegi járványügyi helyzetben nem lehet megtartni a programot.

Szavita jóga Kassán 2021. november 20-21. - TÖRÖLVE

 

További részletekért töltd le ezt a jelentkezési lap -ot.

 
*******************************************************************************************************************************************************
 

Jógatábor Kassabélán július 03-09. 

Részletek külön menüpontban. 

Témája:

Trauma - karma Jelenleg egyre inkább mutatkozik, hogy az emberek rengeteg fájdalmat, traumát gyűjtöttek magukba anélkül, hogy megtanulták volna a traumát felfedni és feldolgozni. A betegségek, aszociális reakciók, tapasztalathajhászsággal való traumalefedés, traumában való élés, mind csak rosszabítja a helyzetet, és az emberek nagy hányada boldogtalan. Ezért a nyári kurzusunkban tanulni fogjuk, hogyan lehet traumát felfedni és integrálni. Akkor a traumából fontos szövetséges lesz, amely növeli az antifragilitásunkat, javítja az életünket úgy bensőleg mint külsőleg. A jóga szavaival élve - a karmából fakadó trauma, valamint a bhája (félelem) megszúnik hatni - ártani, és ellenkezőleg segít harmonikusabban élni az életünket, valamint megélni az abháját ami a mi kontextusunkban azt jelenti, hogy bízunk az életben, bízunk az életünk valós céljában anélkül, hogy mindig aggódnánk, félnénk. Egyre igényesebb időkben élünk, így ez a képesség egyre fontosabb. Örülünk, hogy nemsokára látjuk egymást. 

 

 

Sajnos a kialakult járványügyi helyzet miatt a 2020 telére tervezett programok elmaradnak.

  

2020-as programok

 

2019-es programok

2019. június 22-28. nyári jógatábor, melyet a Nemzetközi Jóganapra emlékezve is szervezünk.

 

2019. május 11-12. Kiskunhalas - hétvégi kurzus Gézával

 
Részleteket a helyszínről, és a szállás, étkezés díjáról később, a létszám függvényében tudunk tájékoztatást adni.

*********************************************        *******************       ***********************************************

2018-as programok

2018. Május 5-6. Kiskunhalas - hétvégi kurzus Gézával

Az eredeti EGÉSZ-séghez vezető út

Röviden a témáról:

A jóga – ahogy manapság értelmezik - váratlanul sok receptet kínál a ma emberének, ám  fókusza leginkább az ászanákhoz kötődik. A kurzus célja az, hogy teljesebbé tegye  látóterünket és a gyakorlat spektrumunkat. Ehhez olyan - nálunk kevésbé ismert - eljárásokat hívunk segítségül, mint az Ozhivil Oddukam (ótamil jógában ismeretes), amely nemcsak az ászanák, de a pránajáma és a meditáció elsajátítását is lehetővé teszik, így esélyünk van arra, hogy az eredeti Egész-séghez jussunk és ennek a mérhetetlen örömét éljük meg.

Jelentezés, bővebb információk: Lovászi Marcsinál: riamaisz@gmail.com, ill. Vágvölgyi Dóránál: dvagvolgyi@gmail.com

Jógatábor 2018.

2017-es programok

ATMA VICSÁRA 2017. május 13-14. Kiskunhalas

 • Lehet, hogy erre a kurzusra pusztán kíváncsiságból jöttök el. Lehet, hogy csupán a jóga eszköztárotokat akarjátok egy kicsit bővíteni.
 • Ez  a kurzus viszont az atma vicsáráról (a tudat „kutatása”) szól. A lét-tudat titkáról.
 • Ez az élet LEGNAGYOBB titka.
  • Ettől nagyobb nincs.
 • Ezért tudatosítsuk, hogy ezt a hétvéget a lehető legintenzívebben használjuk fel arra, hogy megoldjuk a TITKOT, vagy legalább tegyünk hatásos lépéseket a titok megoldása felé.
 • Ez minden ember számára fontos, mivel e nélkül csak az élet szokásos körforgásában mozgunk, és nem gondolunk rá, hogy energiánkat sokszor fölösleges dolgokra fordítjuk. Az időt azonban nem lehet visszafordítani. Amit nem tettünk meg, azt néha már nem tudjuk megtenni, mivel az időablaka elmúlt. Ezért érdekes az, hogy Sri Rámana Maharshi tanítását elsajátítsuk most, amikor erre alkalmunk van.
 • Az atma vicsáta  Sri Rámana Maharsi üzenete felénk.
  • A XX. század legnagyobb jógijának üzenete az emberek felé.
 • A atma vicsára egy meditatív gyakorlat, és így a hétvége a meditáció hatásos módjaival is fog foglalkozni.
 • Elemezzük Sri Rámana Maharshi valamint az Advaita vedanta jeles tanítóinak az ajánlásait is.

Jelentkezési lap: JEL. LAP. Atma Vichara.docx (14935)

Jelentkezni: riamaisz@gmail.com e-mailcímen lehet Lovászi Máriánál.

 

 

Géza cikke a www.spirituality-studies.org oldalon (megjelent 2017.01.15-én)

 

Intenzív jógatábor 2017. június 24-30. Kassabélán

Részletek: www.jogatabor.com/jogatabor-2017/

Információk: dvagvolgyi@gmail.com

 

 

Szavita jóga újra Magyarországon! 2017. május 13-14. Kiskunhalason

Részletek: www.jogatabor.com/mi-a-joga-/szavita-joga/

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel 2017. május 19-22-i hétvégén is lesz holotróp légzés vízben.

Az első terminusra már belteltek a helyek, erre az időpontra még lehet jelentkezni.

Letölthető jelentkezési lap: HD_2017_maj19_HU_viz eger.docx (33583)

Holotróp légzés vízben - 2017. május 5-8.     BETELT A LÉTSZÁM!

Részletes leírás a holotróp légzésről: www.jogatabor.com/mi-a-joga-/holotrop-legzes/

 

2016-os programok

Jógakonferncia 2016. november 6.

A karma, a dharma és a jógázó hétköznapjai

A mai jógázó nincs sokkal könnyebb helyzetben mint a középkori jógázó, mivel, bár elmúlt sok közveszély, de a fogyasztói társadalom igen nagy kihívásokkal szembesítette a jógázó. Az első nagy kérdés, amivel szinte naponta meg kell „küzdenie” az, hogy ki kell állnia az áltata követett út mellett, és nem ugrálni egyik iskolából a másikba, mivel az iskolák kínálata igen nagy, és naponta növekszik. A másik kihívás abból adódik, hogy hogy lehet megkülönböztetni az áljógát a jógától, mivel a reklám technikák ma bármiből „celeb” jógát tudnak csinálni. De ez is beletartozik a karmánkba.
Az előadás a karma gyakorlati lényegét fogja ilusztrálni, a gyakorlati dharma fogalmával egyetemben. Tehát, hogy különböztethetjük meg a karmánk által láthatatlanul üzemelt, varratmentesen kontextualizált karmikus életkoridort az „álkoridoroktól” amit a különböző félelmeink és bizonytalanságaink állitanak fel. Majd arról lesz szó, hogy állapítsuk meg, mikor szükséges kilépni a „komfort zónánkból” a jóga gyakorlatok esetében.
 

Végül a Srí csakra szádhanában meglelhető „őr principiumok” igazi üzenetéről lesz szó, valamint arról a segítségről, amelyet a Srí csakra szádhana 9 alap mantrája nyújt a jógázónak.

 
 

  A konferenciáról részletesen az alábbi linken olvashatsz:jogaoktatok.hu/jogakonferencia/media/

 

A tavalyi Jógakonferencia előadása

 

Jóga – pránajáma - 2. hétvége

Budapest, 2017. március 25-26.

Helyszín: Budapest, Amira táncstúdió Bp 8. kerület, Szentkirályi u. 11., 1 em. 17. ajtó, kapucsengő: 117

 

A programot a napi pránajáma gyakorlóknak szánjuk, az ő jelentkezésüket várjuk.

Jelentkezés a létszámhatár eléréséig lehetséges.

Max. létszám: 18 fő, melyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük be.

A program összköltsége: 20.000 Ft/fő.

Ez kizárólag az oktatás díját tartalmazza, az utazás, szállás és étkezés egyénileg történik.

A jelentkezéshez szükséges:

10.000 Ft befizetése a következő számlaszámra:

10700062-21399903-51100005, Gergó Veronika, Győr CIB Bank

Átlagos, vagy annál jobb egészségi állapot.

A jelentkezési lap kitöltése, aláírása és megküldése a következő e-mail címre: gergovera@gmail.com.

 

A program szervezője:  Gergó Veronika (06202473049), gergovera@gmail.com

Postacím: 9022 Győr, Bisinger J. sétány 26.

A programot 14 fő alatt nem tartjuk meg.

 

Pránájáma a jógázó életében 2.

 

A pránájáma a Patandzsali jógájában igen előkelő helyen van.  A meditációhoz segít összeszedni az elmét és az energiát. De Rámana Maharsi is említi a pránájámát, mint megfelelő eszközt a Hridajam megismerésére, tehát a Megismerés elérésére.

Mégis sokszor megfeledkezünk a fontosságáról, és inkább a kinesztetikusan élvezetesebb ászanákat szeretjük.

A jóga kurzus a pránájáma gyakorlásának az elmélyítését szolgálja azok számára, akik már gyakorolják azt. Tartalmilag csatlakozik a Budapesti 2016 májusi pránájáma kurzushoz, bár itt már számítógépes reszpirográf segítségével is optimalizáljuk a gyakorlatokat.

A hétvég előadásokból, előkészítő gyakorlatokból és sok pránájáma gyakorlásból fog állni. A kurzusra tehát szükséges megfelelő ruházatot hozni, valamint polyfoam alátétet és jó ülőpárnát, csakúgy, mint takarót. Erről még később szólunk.                                                                                                                                                                 Géza

 

Vizes holotróp légzés - Eger 2016. október 28-30.

Érdeklődni a spjtabor@gmail.com címen lehet.

 

Európai Jógakongresszus - Svájc 2016. augusztus 21-26.

 https://www.europeanyoga.org/congress/en/teachers/

 

 

JÓGATÁBOR 2016.06-25-07.01.

 

 

INDIA A JÓGA BÖLCSŐJE címmel, kiállítás nyílik a Magas Tátrában április 1-én. A fotók témája több mint 40 év kutatási anyagát tartalmazza.
Az eseményen szabad ég alatti jógagyakorlásra is lesz lehetőség.

 

 

Újra Szavita Jóga Magyarországon!

Tájékoztató a Szavita Jógáról: https://www.jogatabor.com/mi-a-joga-/szavita-joga/

Ideje: 2016. május 7-8.

Helyszín: Kiskunhalas, Kertvárosi Általános Iskola tornacsarnoka

Étkezés:

szombaton:  ebéd-vacsora

vasárnap:  reggeli-ebéd.

A tréning díja 23.000 Ft

Szállás díjak kb. 2.500 Ft/éj + étkezési díj.

 

Érdeklődni a szervezőknél:

Lovászi Marcsi (20/4435087) e-mail:  riamaisz@gmail.com

Rimóczi Klári (30/4433152) e-mail: rimocziklara@gmail.com

 

Pránajáma kurzus Géza vezetésével 

Ideje: 2016. május 20-22.

A pránájáma a Patandzsali jógájában igen előkelő helyen van.  A meditációhoz segít összeszedni az elmét és az energiát. De Ramana  Maharsi is említi a pránájámát, mint megfelelő eszközt a Hridajam megismerésére, tehát a Megismerés elérésére. Mégis sokszor megfeledkezünk a fontosságáról, és inkább a kinesztetikusan élvezetesebb ászanákat szeretjük.

A jóga kurzus a pránájáma gyakorlásának az elmélyítését szolgálja azok számára, akik már gyakorolják azt.

A program előadásokból, előkészítő gyakorlatokból és sok pránájáma gyakorlásból fog állni.

 

Helyszín: Budapest VIII. Amira Táncstúdió, Szentkirályi u. 17.

Étkezés, szállás: egyénileg megoldandó

A tréning díja: 18.000 Ft

Szállás - étkezés: egyénlileg megoldandó

Érdeklődni a szervezőnél:

Gergó Veronika (20/2473049) e-mail: gergovera@gmail.com

 

Részletes információk:

pranajama_tabor_timcsak_geza_20160520_info.doc (34304)

Jelentkezési lap:

JELLAP2016_majus_20-22.doc (39424)