Szavita Jóga

Mottó: „A zene csodálatos érintése előtt minden emberi szív és lélek nyitva áll.“

A klasszikus jóga és élőzene kombinációja megnyitja a harmóniához, boldogsághoz és új alkotóerőhöz vezető utakat.

Eddig ismeretlen módon átélheti a zenét, a jóga ösvényein felfedező utat tehet saját bensőjébe, teljesen átélheti a spontán mozgás felszabadító hatását és megnyílhat a klasszikus mantrák harmonizáló és gyógyító energiái előtt.

A Szavita jógát világszerte ismert jógatanárok, zenészek vezetik.

Program:

- A test áthangolása
- Zene és relaxáció
- Dinamikus pranajama élő zenével
- Csakralégzés élő zenével
- A zene, mint a belső valóság kifejezése
- Náda jóga (a hangok jógája)
- Mantrák és bhadzsanok éneklése
- Energia harmonizálás zenével
- Meditáció

A mély belső erők és érzések megtapasztalása
A Hang energiája (Nada) az egyik legerősebb kifejeződése a Tudatnak.
A zene és a rezgések az Ősi Hang közvetlen visszatükröződései. Az emlékezet előtti időktől fogva az egyik leghatékonyabb eszköznek számított a belsőnk felfedezésére.
A Szavita jóga az inspirált élő zene és mantrák és a jóga egyedülálló szintézise. Lehetőséget nyújt átalakító belső gyakorlatok számára.
A Szavita jóga technikái segítségével harmonikus kapcsolatot teremthetünk a test, a pránatest és az elme között, alapos tisztító és revitalizáló hatást fejt ki az energiarendszerre.
Az élő Szavita zene bensőséges érintése a szeminárium lényege. Hatalmas belső terek megnyílását teszi lehetővé, ahol kifinomult átformáló élmények részesei lehetünk.

A Szavita jógát ma már a világ sok részében ismerik, és a résztvevők ezrei tanúsították a pozitív hatását. A kurzusok résztvevői új, mély és meglepő belső felfedezésekről számolnak be. Az élményeik nemcsak harmonizálják lényüket, hanem segítenek megismerni saját mélyebb belső dimenzióikat is. A kurzus résztvevőinek élményeiből:

„Soha még a hang és zene ilyen intenzív érintését nem éreztem; mélyen áthatotta egész lényemet.” V.M.

„Mint természetgyógyászt engem a legjobban az lepett meg, hogy a zenészek és hangszereik magasabb energiák csatornáivá voltak képesek válni a környezet és a résztvevők számára. Ez egy teljesen új élmény volt számomra.” V.K.

„A szemináriumra rengeteg emocionális blokkal és stresszel érkeztem. Csodálatos volt látni, ahogy ezek fokozatosan felolvadnak a hangrezgéseken és a zene gyógyító érintésén keresztül.” E.G.

„Jónéhány holotrop légzés kurzuson részt vettem már, ahol azonban nem élő zenét alkalmaztak. Össze sem lehet hasonlítani ezeket az élő zene erejével és azonnali feltáró hatásával.” H.K

„Szerelmese vagyok a koncertzenének, de a relaxáció mély hatása és az aktív részvétel a speciális jógatechnikákban egy teljesen új zenei élményben részesített, ami megérintette a testemet és lelkemet.” A.S.

„Ez a zene néhány ismeretlen dimenziómat tárta fel. Nem tudom ezeket leírni, csak azt tudom, hogy átélni hihetetlenül megindító volt.” J.P

A részvétel átlagos egészséget feltételez, betegeknek előzetes konzultáció szükséges!

Az következő Szavita jóga programokról az Aktualitások menüpont alatt tájékozódhatsz!

Információ a zenészekről: savitayoga.com,
lapon, ahol Ivo Sedlacek eddig megjelent 15 CD-jéből néhányba bele is lehet hallgatni.
Az élőzene azonban minden esetben más, hisz a zenészek a csoportra hangolódva szólaltatják meg a szükséges „hiányzó“
frekvenciákat.


A Szavita jóga a belső Tudat jógája

 

A Szavita Team: