Dr. Timcsák Géza

A Szlovák Jógaszövetség és a Kassai Jógatársaság elnöke.
Az Európai Jógaszövetség lektora.

Okleveles jógatanár, okleveles holotrop légzés facilitátor, kiterjedt tapasztalattal rendelkezik különböző személyiségű és kultúrájú emberek oktatásában. Szemináriumai Európa és Ázsia-szerte ismertek. A jóga és a belső Út többször elvezette Indiába, és Keletre általában. Európai, indiai és tajvani mesterektől tanulta a jóga és a meditáció különböző aspektusait.

A jóga gyakorlását az ötvenes évek végén kezdte. Amint ez lehetséges lett a hetvenes években, elvégezte a jógaoktatói vizsgákat. Közben Indiában járt, hogy meggyőződjön arról, hogy a jóga ma is élő, virágzó tudomány. A magyar jógaéletben 1976 óta van jelen. Tanítói sok élő valamint már szamádhiban nyugvó indiai mester. A kilencvenes évek elején holotróp légzés facilitátori minősítést is szerzett a Grof Transpersonal Trainingen keresztül az Egyesült Államokban. Indiai útjai alatt Ivo Sedlácekkel együtt megtalálták a szavita jóga inspirációját – Mahaszvi Tathatát.
Jelenleg a Kassai Jógatársaság valamint a Szlovákiai Jógaszövetség elnöke, valamint az Európai Jógaunió elnökségének a tagja.  Nyugdíjazása előtt a Kassai Műszaki Egyetemen, majd az  Ostravai Műszaki Egyetemen docensként működött.
Jógakurzusai, előadásai és workshopjai nem csak Európában, de Ázsiában is ismertek. Amit tanít az a klasszikus jóga és szavita jóga. Számos jógakönyve és cikke jelent meg, némely magyar nyelven is (Jóga 1 és Jóga 2, Jógakonyha).