Jógatábor 2024. 06.30 - 07.05.

Az idei témánk - "Jóga, a belső béke forrása"

Géza szavaival:

Nincs nagyobb kincs az ember számára, mint a lelki és testi egészség valamit a belső erő, nyugalom és béke, amely nélkül elveszik az életkedvünk és a jövőbe vetett bizalmunk. A jóga ezt mind támogatni tudja, valamint sok gyakorlatot ismer, amely segítségével a legnehezebb helyzetekben is helyt tudunk állni. Hogy a belső erő és a belső béke meg tudjon nyilvánulni, ahhoz az kell, hogy a test, az energiapályák, a csakrák és kósák hibátlanul legyenek jelen. Ehhez viszont az is szükséges, hogy a rendszert felépítő tattvák és kósák tisztított állapotban alkossák a rendszerünket. Hogy ezek pontosan mit jelentenek, a kurzuson megtudjuk, tapasztaljuk. Tudjuk azt is, hogy az elménk és a benne mozgó gondolatok azok, amik építik, vagy leépítik a rendszerünk életminőségét. Ezért megbízhatóan kell tundnunk az elménket kezelni ami a kurzus további célja.

A nyári kurzus tehát a húzódó traumák hátrahagyását, a személyiségünk pozitív újraépítését, valamint a belső béke és megismerés kapuit fogja feltárhatóvá tenni a résztvevők számára mindazon aspektusokon, gyakorlatokon keresztül, amiről feljebb szóltunk, és amik más kurzusokon nem hozzáférhetők.

A tábor időpontja:

2024. június 30-tól (vasárnapi érkezéssel - 10.00-13.30-ig (14.00 ebéd) - a program csütörtök este Jógaszilveszterrel zárul. Július 05-én, pénteken reggeli után táborzárás, alternatív lehetőségként fél napos közös kirándulást tervezünk.

A programon kezdők is részt vehetnek, igaz leginkább azok számára javasolt, akik már elkezdték a jóga gyakorlását, és ezt szeretnék  intenzívebbé tenni. Mindebben nagy segítséget nyújtanak a tisztító eljárások (satkarmák), ászana, pránajáma, jóga meditáció, az esti multimédiás előadások, a befelé vezető, pihentető élő zene, és a Szavita jóga programja.

A tábor ideje alatt a dohányzás, drog és az alkoholfogyasztás nem megengedett.

Helyszín:

Kassa Béla, illetve Košická Belá (Szlovákia), Hotel DAM.
Részletek a www.hoteldam.sk oldalon

A hely Kassától Északnyugatra az 547-es úton közelíthető meg.
A szobák 2 és 3 ágyasak, tusolóval és WC-vel ellátottak.

Program:

A nap 6.00 órakor Ivo által vezetett reggeli csendes meditációval, majd 7.00 órakor a reggeli bemelegítő gyakorlatokkal kezdődik, majd a satkarmákkal. A reggeli után az előkészítő gyakorlatokkal folytatódik a program.

Délelőtt: testhelyzetek, légző gyakorlatok és meditáció várnak minket.

Délután: az ebéd utáni szünet bő keretet nyújt sétához, vagy pihenéshez. Utána jóga nidra (irányított lazítás), majd megint ászanák, pránájáma és meditáció.

Vacsora után Géza és Ivo zenei kísérete mellett mantra éneklés, azután multimédiás előadás, majd alvás.

Külön élmény a Szavita jóga nap és a szavita zene. A lazításokat, meditációkat Ivo Sedlacek, ma már az egész világon ismert művész, jóga-zeneszerző és jógaoktató, és fia Pavel Sedlacek kíséri. Amikor Gézával együtt hárman élő zenét teremtenek, a felsőbb energiák könnyebben jutnak el hozzánk és a belsőnk problémái oldódnak.

Az utolsó este  "Szilvesztert" tartunk, amely segít integrálni a kurzuson megélt tapasztalatokat. 

Pénteken félnapos kirándulás vár ránk, ahol az oktatókkal is kötetlen eszmecserét folytathatunk. A kirándulás valószínűleg a Szlovák karszt valamely inspiráló helyszínére fog vezetni.

Az étkezés vegetáriánus, vagy gluténmentes vegetáriánus (ez feláras).

Oktatóink:

Dr. Timcsák M. Géza
Klobusnikné Hank Hedi
Semsey Zsuzsi

Konzultáns:

Svitakné Timcsák Karin

Zene:

Ivo Sedlacek

Pavel Sedlacek

Mindnyájan a Szlovákiai Jógaszövetség diplomás oktatói, számos továbbfejlesztő kurzus végzősei, egyetemi végzettséggel és bő nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek.

Géza és Ivo az Európai Jógaszövetségen belül és az Integrális Jóga Nemzetközi Szövetségének keretein belül is lektorok.

Hédi a kassai jógtársaság tanára, az emberi erőterek, energiák észlelésében, és kezelésében is kompetens.

Zsuzsi a kassai jógtársaság tanára és több indiai mester kurzusait is elvégezte.

Karin a Savita Yoga International (Prága) elnöke és a Szlovák Jógaszövetség oktatója.

Részvételi díj:

Két részből tevődik össze:

1. Szállás+étkezés és szervezés:300 € (helyszínen fizetendő), május15 után 325 € .  Az egyszemélyes szoba felára  50 € és csak a szabad helyek függvényében vehető igénybe.

2. Előleg díja: 25.000 Ft/fő (május 15-ig fizetendő), ezután 30.000 Ft/fő

 

Jelentkezés módja: Az jelentkezési lap jellap2024 kitöltése, és visszaküldése a dvagvolgyi@gmail.com címre, illetve az előleg befizetése.

Jelentkezési határidő: 2024. május 15. 

Az előleget nem áll módunkban visszafizetni, ha nem valósul meg a részvétel!

Utazás:

Egyénileg, személygépkocsival (telekocsis rendszerrel igyekszünk segíteni, ha valaki nem tudja megszervezni).

Egyéb információk:

Június 30-án először ebédet, július 05-én utoljára reggelit kapunk.

A biztosítást mindenki saját belátása szerint intézze.

Ruházatod legyen kényelmes, készülve a meleg, de hűvös időjárásra egyaránt. (Tréningek, pólók, fürdőruha, dzseki, stb., az utolsó este tiszta fehér színű öltözetben szoktunk ünnepelni - nadrág, egyéb könnyed ruha.)
Felszerelésként javasolt bepakolni plusz takarót (a lazításoknál szükség lehet rá), polifoamot, ülőpárnát, a rovarok, kullancsok ellen spray-t, egy gézkendőt az arcra, valamint napvédő kalapot, simlis sapkát, napolajat, naptejet.

Kívánjuk, hogy hozzon a kurzus mindannyiunk életébe megújulást, fejlődést.

A táborba hozd magaddal a jó kedvedet, jó ötleteidet, és a kreativitásod!

Addig is kívánjuk, hogy a jógában örömödet leljed.

Az utóbbi negyven évben mindig egy gyönyörű csoport jött össze, hogy saját gyakorlásával magának és másoknak is segítsen egészségesebbnek, örömtelibbnek lenni valamint, hogy erősítse a szellemiségbe visszavágyó emberiség információ erőterét.

Mindenkit szeretettel várunk, aki szeretne intenzíven gyakorolni.

Bármi kérdésed van, a lenti e-mailcímen kereshetsz.

Az adatlapot innen is letöltheted: jellap2024

A szervező :

Vágvölgyi Dóra
Tel: +36-20-662-8872

dvagvolgyi@gmail.com